Пирин поиска разследване на инцидента с 19-годишния украински младеж

Виновните да понесат отговорност, призова Таско Тасков
35
Пирин поиска разследване на инцидента с 19-годишния украински младеж
Снимка: Lap.bg

"Пирин" поиска разследване на инцидента с 19-годишния фен на отбора  Владимир Будников, който пострада тежко по време на мача с Левски в неделя следобед.

"Искаме да се разследва докрай и виновните да си понесат последствията и отговорността", обяви пред БТА изпълнителният директор на благоевградския футболен клуб Таско Тасков.

В момента 19-годишният Владимир е настанен в благоевградска болница и се чака да бъде консултиран с гръбначен хирург, каза Тасков. Все още не се знае дали и в кое лечебно заведение ще бъде транспортиран за последващо лечение.

Още по темата
"Това е едно добро момче, той беше доброволец в нашата хуманитарна акция „Автобуса на надеждата“ и всички впечатленията са, че това е едно възпитано и коректно момче. Дори ако е направил нещо, което е в разрез със законите, не това е начина, по който да бъде изведен от стадиона", коментира изпълнителният директор на Пирин по повод агресивните действия на полицаите на стадиона.

Инцидентът стана вчера по време на второто полувреме на футболната среща между Пирин (Благоевград) и Левски (София). В паузата между двете полувремена Владимир Будников беше награден от кмета на Благоевград Илко Стоянов за участието му в хуманитарната мисия на Пирин, с която бяха евакуирани около 30 бежанци от Украйна. Минути след това Владимир беше изведен с линейка от стадиона, след като е бил влачен от няколко полицаи по стълбите на стадиона.

Преди мача са проведени две срещи с органите на реда, два пъти е правена инспекция на стадиона в Благоевград, посочи Тасков. Срещи са проведени и с Националния фенклуб на Левски, а в продажба са пуснати 1100 билета именно с цел да не се допуснат инциденти, каза още изпълнителният директор на Пирин.

Освен Владимир, има данни и за пострадала по време на двубоя жена, която е с леки изгаряния  от изстреляна сигнална ракета от сектора на гостите, каза още Таско Тасков.

Днес фенове на Пирин организират събиране, с което да покажат съпричастност с пострадалия по време на вчерашната футболна среща младеж.

Срещата е предвидена за 19 часа пред болницата, където Владимир е настанен за лечение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А какво да го правят полицаите, когато този се дърпаше със всички сили, дръпна се по-силно, полицаите го изпуснаха по стълбите и той падна. Това стана. Грубо казано, младежа сам си го направи
31
9
 
2
 
! Отговори
И бомба да е хвърлил преди 2 години
Си има ред никой няма право да го линчува или влачи до смърт ,първо се минава през съда и ако съда реши да се влачи по стъпалата някой ще го влачи ! То стана като във щатите заловят го турят му белезниците ,стъпи му на гърлото и после вика сми той се задуши !Е няма нищо той бил престъпник....
30
6
 
1
 
! Отговори
Защо преди 2 години
Останалите зяпачи защо не скочиха върху полицаите които влачеха момчето през стъпалата ,да кажат стига бе ,по-внимателно ,ще го претрепете ? Отговора е риторичен ,полицаят винаги е прав ! е във най,най тежкия случай може да го накажат ,ама някой търси реципрочност ,няма такова нещо,тоя случай сега ще се влачи сто години ,тука е така !
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще има ли парламентарна комисия за разследване на полицейското насилие
28
5
 
5
 
! Отговори
До Рашков преди 2 години
Другарю алкоголик с 19 имота ,опищя света че ония Боковите биели зад колоните, а при тебе направо пред очите на хората..машала
27
8
 
8
 
! Отговори
нема що преди 2 години
Момчето е украинец с български корени. Доброволец в хуманитарна мисия до границата на Румъния с Украйна, сам е изявил желание да помогне на бежанците. Затова и беше награден от кмета на полувремето. Тука ще го изкарат по-черен и от дявола само защото е украинец. Само се молете вашето дете така да не го влачат по стълбите и да не го хвърлят от 3 метра височина на земята.
26
4
 
6
 
! Отговори
Ушев... преди 2 години
Явно няма значение кой е на власт. Полицаите са си тлъсти прасета и си бият без значение какво и защо. Такава им е природата.
25
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чашков Оставка
24
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ако си беше седял кротко нямаше да му стане нищо а той хвърля бомбички и застрашава другите,немие жал изобщо за него и такива като него
23
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нищо не разбрах, какво е станало?
22
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видях кадрите .То агресия нагла безумна.То едно джезве кокали Тея го влачат като безумни същества .Ами вече някой сериозно трябва да се заеме с подобни униформени защото това минава всякакви граници .Аз за това не вярвам в нито една институция и се пазя сам.Не влизам конфликти стоя далеч ,но ако се наложи не съм виновен и така ме влач ако оцелия чутовно ще стане
21
9
 
21
 
! Отговори
стига преди 2 години
Стига вече с тия украинци! Прекалявате! Тук е БЪЛГАРИЯ!!!
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МВРто биеше при ГЕРБ, бие и при промяната.
19
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България доказа че е троянския кон в ЕС . честито .
18
1
 
10
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
ЗАЩО СЛЕД СТЪЛБИТЕ ВЪРВИ НОРМАЛНО МЕЖДУ ПОЛИЦАИТЕ ??? ЗАЩО СЛЕДВАЩИЯ ЗАДЪРЖАН СИ. ВЪРВЕШЕ БАВНО ПО СТЪЛБИТЕ ??? СЪПРОТИВА ПРИ ЗАДЪРЖАНЕ , РЕШЕТКИ !!!
17
5
 
16
 
! Отговори
истина преди 2 години
тоя му беше малко полицаите се държаха дружелюбно с хохъла!
16
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проява на наглост е да обвинявате украинец дори и да е виновен. Ако украинец ви удари шамар, благодарете му и му дайте петдесет лева за джобни.
15
9
 
9
 
! Отговори
ddz преди 2 години
Момчето е бесарабски българин, украински гражданин. Образовайте се малко преди да давате акъл.
14
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крушката си има опашка! " Горкото" момче май си го е търсило и ако е истина това, което е направил, не е чудно защо го влачат така.
13
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Двама от внуците ми тренират и са футболисти на Пирин. Съд за разпасалия се престъпник